MENY

Nyheter

Här kan du läsa om alla nyheter om produkter, speciella kampanjer eller event som händer hos Lekia. Ibland skiljer sig vissa kampanjer mellan butiker och likaså vårt sortiment av leksaker. Vi uppdaterar våra sortiment löpande med säsongsvaror och trendprodukter. Gemensamt för alla Lekia-butiker är att vi har ett grundsortiment som du kan hitta i alla våra butiker. Håll utkik här så håller du dig uppdaterad!

Alla barns dag

Alla Barns dag 25 april 2020
Nu när alla behöver hålla sig hemma mer vill vi passa på att lyfta lekens betydelse för barns utveckling och lärande. Det får inte stanna av! Alla barns dag firas lördag 25 april (sista lördagen i april varje år) och är instiftad av branschorganisationen Lek & Baby för att främja leken. Boka in i datumen era kalendrar!

Leken är viktig och har stor betydelse för barnets lärande och utveckling. I leken lär sig barnen så mycket, via leken får de sina sociala, kognitiva, emotionella och kommunikativa förmågor. Lek handlar om att skapa, utforska, lyckas och misslyckas, och framför allt, det handlar om att ha kul!

Alla barns dags facebook eller Instagram kan ni se tips på lekar och aktiviteter att göra hemma tillsammans med barnen. Här kan ni också själva bidra med roliga klipp och tips som inspirerar och tävla om lekfulla priser. Gå in och följ Alla barns dag på Facebook eller Instagram samt anmäl dig till evenemanget så missar du inget!

Alla Barns dag är den dag då vi ska uppmärksamma och fira alla barn extra mycket, då vi ska lägga undan våra skärmar och hitta på någon aktivitet tillsammans med våra barn. Visst vill ni vara med och fira den här dagen tillsammans med oss och alla barn?

Schleich Bonus!

Köp 5 figurer - få den 6:e gratis! - Gäller endast i fysisk butik 1/4 - 1/7 -20.

Kampanj på de oerhört populära figurerna från Schleich. Passa på att fylla på med Schleich bayala, en Schleich häst eller tillbehör till hästen från Schleich Horse Club.
Alla hästar och djur passar givetvis fint i ett Schleich stall eller i en Schleich bondgård.

Hämta ditt bonuskort i din stammisbutik och börja samla stämplar för att få det sjätte djuret på köpet.

De färgglada och originaltrogna produkterna från Schleich har under många år varit populära både hos barn samt samlare runtom i hela världen. I det breda sortimentet hittar du hästar, exotiska djur, riddare, älvor och många olika djur från vattenvärlden. Så kan barn redan i tidig ålder upptäcka en spännande värld t.ex på bondgården, under medeltiden eller i älvornas sagolika värld. Bara fantasin sätter gränser! Framförallt har man här lagt extra fokus på hög kvalitét.

Vi finns här för dig!

Vi går in i en tid där det är viktigt att vi stöttar och tar hand om varandra.  Vi och våra butiker följer noga utvecklingen av COVID-19 och myndigheternas råd. Din trygghet är viktig för oss.

Våra 150 butiker har fortsatt öppet runt om i landet. Alla Lekia-butiker ägs och drivs av handlare. Alla är egna företagare som nu ställs inför enorma utmaningar precis som i andra branscher. Vi är alla påverkade. Genom att stödja era lokala butiker i dessa tider ger ni hopp till alla barn som älskar att besöka oss.  

Leksaker är en viktig del i barns utveckling. Alla minns den speciella leksak vi tittat på och önskat oss när vi var mindre. Spänningen att gå in i en butik för att titta, lyssna, känna och klämma har skapat en längtan till det speciella tillfället att få den och förtjäna den. Glädjen det medför kan bevittnas av alla föräldrar men även av våra handlare med personal. 

Många föräldrar kämpar på i rådande situation med att underhålla barnen. Vissa har hemundervisning, vissa jobbar hemifrån samtidigt som man måste sysselsätta barnen.  

Många av våra butiker har gjort och gör löpande anpassningar såsom ändrade öppettider, avståndsmarkeringar i kassakön, plexiglas i kassan samt skräddarsytt egna kreativa lösningar för att ni fortsatt ska kunna handla leksaker till barnen på ett tryggt sätt. I en orolig tid som denna är lek och gemenskap fortsatt viktig. Vår högsta prioritet är därför att finnas där för dig som kund, på det sätt du föredrar. 

Hitta din stammisbutik här >


För de som önskar handla på lekia.se går det självklart bra att fortsatt beställa till din närmsta butik eller ombud. Vi erbjuder även hemleverans med möjligheten att få paketet lämnat utanför ytterdörren. 

Nu är tiden då vi alla måste hjälpas åt att minska risken för smitta. I våra butiker har vi plockat bort alla demo-leksaker och vi torkar av och rengör regelbundet övriga kontaktytor. Vi alla behöver följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vara extra noga med att tvätta händerna, hosta och nysa i armvecket och hålla avstånd till varandra. Dessutom behöver vi stanna hemma när vi är sjuka och ta det säkra före det osäkra. Vi vet inte hur situationen utvecklas, men vi lovar att vi kommer fortsätta att försöka göra vardagen och livet hemma så enkel som möjligt för alla. 

Ta hand om varandra!

PS. Följ Folkhälsomyndighetens restriktioner - Läs mer här