MENY

Emmaljunga

Emmaljunga

Emmaljunga – Svensk kvalitet sedan 1925

Emmaljunga är det anrika svenska familjeföretaget som är känt för sin höga kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Grundaren Henry L. Persson var fast besluten att tillverka barnvagnar av högsta kvalitet till en rimlig kostnad, en filosofi som har förts vidare från generation till generation. Med nästan ett sekel av oavbruten utveckling av kompetens och hantverk är Emmaljunga den äldsta aktiva barnvagnsfabriken i världen.

TILLVERKAT I SVERIGE

Den toppmoderna barnvagnsfabriken är utrustad med högteknologisk utrustning i alla led, från profiler och granulat till slutmonteringen av barnvagnar. Emmaljunga har egen kapning, fräsning och anodisering av HYDRO REDUXA® low-carbon aluminiumprofiler, tillverkade på sol- och vattenkraft. Produkterna och materialen är testade enligt EU:s strängaste miljö- och säkerhetsstandarder.

”Du kan vara stolt över att äga en Emmaljunga. Stolt över att din barnvagn är tillverkad under de bästa förutsättningarna. Stolt över att Emmaljunga tar ansvar för miljön. Din Emmaljunga är gjord för dig, med hänsyn till nästa generation.”

3+2 ÅRS GARANTI*

Du ska känna dig trygg med en Emmaljunga barnvagn. För Emmaljunga innebär kvalitet även hållbarhet, stabilitet och lång livslängd. Men också att du kan vara helt nöjd med ditt köp. Emmaljunga vill att även syskon ska kunna växa upp med en Emmaljunga barnvagn. Med god skötsel kommer du att ha glädje av din barnvagn under lång tid.

Vid nyköp av en NXT barnvagn erbjuder Emmaljunga 3+2 års Garanti* (se garantivillkor på Emmaljungas hemsida) när du registrerar vagnen på register.emmaljunga.com

HÖG KVALITET - LÅNG LIVSLÄNGD

Emmaljunga är övertygade om att det är viktigt att främja ett hälsosamt och hållbart sätt att leva. Emmaljunga barnvagnar är tillverkade i Sverige av högkvalitativa material som alltid ser till att barnet trivs i vagnen och har tillräckligt med utrymme. Tillverkningsprocessen sker i Emmaljungafabriken, med stor respekt för miljö och arbetare. Emmaljunga väljer sina partners och leverantörer med stor omsorg. Produkterna och materialen är testade enligt EU:s strikta miljö- och säkerhetsstandarder.

Din Emmaljunga är byggd för att kunna hålla i många år

HÅLLBARHET

Hos Emmaljunga är barnvagnarna tillverkade av miljövänligare material. Dope-dye yttertyger används som minskar vattenförbrukningen med upp till 80 % under färgningsprocessen. De anodiserade aluminiumprofilerna har upp till 75 % lägre koldioxidavtryck jämfört med det globala genomsnittet genom användning av vattenkraft och solenergi. Däcken i NXT-serien är helt återvinningsbara. På så sätt kombineras hållbarhet och modern design.

Företaget förlitar sig på grön energi och har installerat 1 500 kvadratmeter solceller på fabrikens tak. Dessutom har fabriken fossilfri uppvärmning och ett slutet system för vattenrening. På så sätt är produktionen av Emmaljunga barnvagnar miljövänligare. Så du kan köpa din Emmaljunga barnvagn med vetskapen att den är tillverkad under de bästa förhållanden.


Hitta din Babyabutik >

"GRÖNT PÅ RIKTIGT"

Emmaljunga menar att det inte räcker med att bara använda miljövänliga material. Det är därför Emmaljungas mål att göra hela produktionsprocessen miljövänligare. Produkterna ska ha lång livslängd och vara utformade på ett sådant sätt att de kan återanvändas, återvinnas eller till och med återanvändas. Använda mindre energi, spara vatten, minska utsläppen, minska transportkostnaderna och sänka ditt koldioxidavtryck. Det är detta Emmaljunga strävar. Det är vad Emmaljunga kallar "Grönt på riktigt".

VARFÖR EMMALJUNGA?

Emmaljunga har tillverkat barnvagnar i sin egen fabrik i Sverige sedan 1925. Emmaljunga är ett 3:e generationens familjeföretag som har valt att fortsätta producera i Sverige och satsar stort på produktutveckling och miljöarbete i den svenska fabriken varje år.

Om du uppskattar grönt tänkande och äkta svensk kvalitet har du kommit rätt hos Emmaljunga.

I en tid då utbudet av varor är enormt och produkterna blir mer och mer utbytbara står starka varumärken för mer än bara exceptionell kvalitet. Vi värdesätter Emmaljungas ansvarskänsla och engagemang som går före tillväxt och marknadsandelar. Emmaljungas kärnvärden säkerhet, kvalitet och hållbarhet har gjort "Emmaljunga" till ett känt varumärke i många delar av världen.

”Vi är stolta över att vi simmar mot strömmen och upprätthåller vår hantverkstradition i Sverige. På så sätt håller vi kvalitetskontroll, kompetens och jobb i Europa och erbjuder våra kunder ett hållbart alternativ gällande miljö och kvalitet.” C. Persson/VD

HISTORIA

Emmaljunga – sedan 1925

En Emmaljunga barnvagn är mer än bara en barnvagn. Det är en familjetradition som går tillbaka till 1925 när grundaren Henry L. Persson tillverkade den första barnvagnen.

På 1930-talet tillverkades barnvagnar under enkla förhållanden. Då som nu gick vägen till nöjda kunder genom hantverk med gediget precisionsarbete.

1940-talet präglades av politisk oro i Europa, men efterfrågan på Emmaljungas kvalitetsprodukter var stor. Den gamla träbyggnaden ersattes av en ny modern fabriksbyggnad. Emmaljungas industriella genombrott hade uppnåtts.

Under 1960- och 1970-talen bidrog höga födelsetal och sociala reformer till att Emmaljungas försäljning nådde nya rekord. Fabriken moderniserades, utökades gradvis och produktionsvolymen översteg 100 000 barnvagnar per år.

Under 1980- och 1990-talen expanderade Emmaljunga genom export utifrån det gedigna kvalitetstänk som det framgångsrika familjeföretaget nu har hållit fast vid i nära 100 år.

Hantverkstraditionen lever vidare idag och Emmaljungas produkter finns idag i stora delar av Europa.