MENY
Carrera bilbanor

Carrera bilbanor

Greppa handkontrollen, ställ muskelbilarna på startlinjen och gör dig redo för att göra upp om vem som har den snabbaste bilen och vem som är den bästa föraren.

Bilbana är ett bra julklappsval speciellt som komplement till alla dataspel, filmer m.m. En bilbana är en riktig leksak som man kan ta i och känna på samt uppleva spänning och glädje med.
Bilbana är ett roligt nöje sedan 1950-talet då de första bilbanorna började dyka upp. Köra bilbana roar både stora som små och det finns massor av banor av olika typer och storlekar. Den absolut vanligaste storleken är skala 1:32. Men det finns även väldigt många bilbanor i mindre skalor också.
Kortfattat går det till på följande sätt att köra: Man har ett handtag med en knapp som man kan trycka in och släppa ut. Bilen följer knappens rörelser. Helt intryckt= full fart, halvt intryckt= halv fart och helt utsläppt= bilen står stilla.

Carrera Go Smoking Tires:
Bilbanan är 4,9 meter lång och kan byggas på många olika sätt. För extra fartfylld action finns det en loop och en skena med smal spårbredd där man kan preja sin motståndare.
När ni övat lite kan ni använda turbo boost-knappen för extra fart, men använd med försiktighet, tar ni för mycket fart in i en kurva så kanske ni flyger av. 

Carrera First - Paw Patrol, Min första bilbana:
​Bilbana från Carrera First-serien vilket innebär att det är en bana för de minsta och rekommenderad från 3 år.
Marshall och Chase har paus från alla sina uppdrag så de passar på att träna och ha kul på samma gång. Mycket träning krävs för att de ska kunna köra fort och säkert under sina utryckningar. Hjälp Marshall och Chase att träna sig inför alla utryckningar.
Bilarna är gjorda så att de inte kör för fort, vilket innebär att man kan köra utan att flyga ut i kurvorna hela tiden. Bilbanan är batteridriven och vid varje varv passerar man en spinner som snurrar runt och räknar varven. Bilbanans totala längd är 2,4 meter och har den klassiska "8-formen" vilket kör att båda filerna har lika lång körsträcka.
Kräver 4 st AA batterier, ingår ej.
Från 3 år.

Spana in videon på banorna nedan!